23948sdkhjf

Chip som isolerar upp till 1800 enskilda celler

Icell8 från Wafergen tillåter isolering av 1 800 enskilda celler för identifiering och nedströms bearbetning inför exempelvis DNA-sekvensering.


Wafergen Biosystems har presenterat sitt nya Icell8 Single-Cell System. Wafergen erbjuder sedan tidigare sin Smartchip-teknik med miniatyriserade brunnar till forskarsamhället.

Den nya plattformen kan användas för att isolera upp till 1 800 enskilda celler per chip och cellerna identifieras med hjälp av ett mikroskop och en bildanalysmjukvara. I ett försök användes en komplex blandning av celltyper, inklusive K562, U-87 MG, Z138 och Hela-celler som isolerades och identifierades i brunnar på ett och samma chip. Ytterligare experiment har visat detektionskänsligheten genom att urskilja en enprocentig cellpopulation i en blandning av celler.

När celltyperna identifierats kan användaren välja vilka celler som ska fortsätta i processen. Till dessa brunnar kan till exempel reagens för cDNA-syntes adderas. Den information som utvunnits ur cellerna kan sedan DNA-sekvenseras, och analyseras. Icell8 har använts tillsammans med tio olika celltyper inklusive levande enskilda nervceller, tumörceller från människa, tumörceller från mus och cellkärnor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078