23948sdkhjf

Knycker vd från Getinge

Axel Sjöblad tar över vd-rollen på Biogaia från Peter Rothschild som istället blir koncernchef.
Senast den 1 mars 2016 tillträder Axel Sjöblad som ny vd för probiotikabolaget Biogaia. Han tar över rollen från Peter Rothschild, som grundande bolaget tillsammans med Jan Annwall år 1990 och som har varit dess vd i 19 år.

Axel Sjöblad är i dagsläget vd för Getinge Sverige samt VP North and Central Europe. Han har sedan tidigare varit Regional VP Northern European Markets hos Gambro Lundia. I grunden har han en Executive MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm och en masterexamen i affärsadministration och ekonomi från Lunds universitet.

I samband med Axel Sjöblads tillträdande kommer Peter Rothschild istället att ta över som chef för Biogaia-koncernen. På samma gång så kommer han även att stödja utvecklingen av Biogaia Japan, vara arbetande styrelseordförande i koncernbolagen Twopac, IBT och Capable samt styrelseordförande i Metabogen, där Biogaia har investerat i utveckling av mikrobiombaserade produkter och koncept.

Biogaia är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter som främst baseras på bakterien Lactobacillus reuteri .

Läs mer om Biogaia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128