23948sdkhjf

Öppnar fabrik i Ryssland

Astrazeneca etablerar ny produktionsanläggning i ryska Kaluga.
För att ge stöd till bolagets tillväxt i Ryssland öppnar läkemedelsbolaget Astrazeneca en ny anläggning för produktion och förpackning i landet. Fabriken, som ligger i Kaluga i västra Ryssland, ska fokusera på tillverkning av läkemedel för lokalt bruk.

Den kommersiella produktionen av läkemedel ska komma igång i början av nästa år och förväntningen är att verksamheten ska ha nått full kapacitet år 2017. Då kommer cirka 40 miljoner paket och 850 miljoner tabletter av ett trettiotal olika typer av mediciner att tillverkas på plats varje år. Det motsvarar cirka 60 procent av de läkemedel som Astrazeneca säljer i Ryssland.

Astrazeneca har hittills investerat 224 miljoner dollar, motsvarande 1,86 miljarder kronor, i att bygga den nya fabriken. Det är enligt ett pressmeddelande den högsta summan som något utländskt läkemedelsbolag har betalat för att bygga en ny anläggning i Ryssland.

Den nya faciliteten är en del av Astrazenecas expansion inom produktionskapacitet för biologiska läkemedel. Den följer efter köpet av en ny fabrik i amerikanska Boulder, Colorado och en satsning Frederick, Maryland. I detta arbete ingår även den nya fabrik som byggs upp i Gärtuna utanför Södertälje.

Läs mer om Astrazeneca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078