23948sdkhjf

Lidds stärker ledningen

Anna Törner från SDS planerar bolagets regulatoriska strategi.
Anna Törner tar genom en konsulttjänst över ansvaret för den långsiktiga planeringen av bioteknikbolaget Lidds regulatoriska strategi. På samma gång tar hon även plats i bolagets ledningsgrupp.

Anna Törner är vd och delägare i konsultbolaget Scandinavian Development Services, SDS, som hon grundade tillsammans med Lars Janson år 2012. Hon har en bred erfarenhet av regulatoriska frågor och biostatistik genom egen forskning samt genom arbete med olika life science-bolag. Hon har bland annat arbetat på den norska läkemedelsmyndigheten Legemiddelverket.

I grunden har Anna Törner en masterexamen i farmakologi och en i matematisk statistik. Hon har även doktorerat inom medicinsk vetenskap vid Karolinska Institutet.

Helsingborgsbaserade Lidds fokus ligger på att utveckla behandlingar mot cancer med färre biverkningar än vad som finns idag. Bolagets huvudkandidat är Liproca Depot, som nyligen visade upp lovande resultat i en fas IIa-studie på prostatacancer. Liproca Depot består av en pasta som administreras lokalt vid prostatan genom en injektion. Där frisläpper den ett cytostatikum, 2-hydroxyflutamid, under lång tid.

Läs mer om Lidds.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063