23948sdkhjf

Utökar cancersamarbete

Astrazeneca och Eli Lilly testar nya behandlingskombinationer mot cancer.
Genom att testa olika behandlingskombinationer hoppas Astrazeneca och amerikanska Eli Lilly på att kunna utveckla nya immunonkologiska cancerbehandlingar. Bolagen har sedan tidigare ett pågående arbete som bland annat resulterat i en klinisk fas I-studie där en Astrazenecas anti-PDL1-antikropp durvalumab, Medi4736, testas tillsammans med Eli Lillys ramucirumab, Cyramza, som en behandling för patienter med framskridna solida tumörer. Idag torsdag meddelade företagen att samarbetet har utökats för att kunna utvärdera ännu fler kombinationsmöjligheter.

Fokus ligger på immunonkologiska behandlingar mot solida tumörer och arbetet kommer att genomföras av Lilly, även om båda bolagen bidrar med sina resurser.

I det utökade samarbetet kommer durvalumab att testas i kombination med läkemedel från Lilly som inriktar sig mot immunssystemet. Utöver det kommer även andra läkemedel från företagen att testas i olika kombinationer. Exempelvis ska Astrazenecas östrogenreceptorhämmare Faslodex testas tillsammans med Lillys småmolekylära substans abemaciclib, som hämmar aktiviteten hos enzymerna CDK 4 och CDK 6.

Läs mer om Astrazeneca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078