23948sdkhjf

Ny chef på Neurovive

Magnus Hansson ska leda bolagets kliniska verksamhet.
Den 1 januari 2016 tillträder Magnus Hansson som ny medicinsk chef, CMO, på Lundabaserade Neurovive Pharmaceutical. Han har sedan tidigare arbetat deltid med Neurovives kliniska forskning kring läkemedelskandidaten Ciclomulsion, samtidigt som han arbetar som specialistläkare och docent inom medicinsk bilddiagnostik och klinisk fysiologi på Skånes universitetssjukhus. Magnus Hansson har doktorerat i experimentell hjärnforskning vid Lunds universitet.

I sin nya roll kommer Magnus Hansson att leda klinisk forskning och utveckling av Neurovives läkemedelskandidater och utvecklingsplattformar.

- En av Neurovives huvudprioriteter är att accelerera forsknings- och utvecklingsprogrammet och vi uppnår detta genom att tillsätta Magnus Hansson som Chief Medical Officer. Hans bakgrund inom translationell forskning och mitokondriell medicin kommer bidra till att driva NeuroVives forskning och utveckling mot kommersialisering av läkemedelsprodukter, säger Jan Nilsson, tillförordnad vd sedan Mikael Brönnegård lämnade tjänsten i september, i ett pressmeddelande.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två projekt som nått klinisk fas. Både Ciclomulsion och läkemedelskandidaten Neurostat har den aktiva substansen cyklosporin A.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062