23948sdkhjf

Medfield byter vd igen

Bolagets nytillträdde vd Sten Dahlborg lämnar tjänsten av personliga skäl.
Efter bara några månader på posten lämnar Sten Dahlborg sin roll som vd för det Göteborgsbaserade diagnostikbolaget Medfield Diagnostics. Anledningen som lyfts fram i ett pressmeddelande är personliga skäl.

Sten Dahlborg tillträdde som vd den 1 juli. Hans arbetsuppgifter på bolaget kommer att hanteras av Medfields grundare Mikael Persson till dess att en fast ersättare har utsetts.

- Det är med sorg vi konstaterar att det av personliga skäl har blivit ohållbart för Sten Dahlborg att fortsätta sin anställning hos Medfield Diagnostics. Sten har på kort tid gjort ett mycket gott arbete och vi beklagar hans frånträde. För styrelsen är det en lättnad och trygghet att Mikael Persson med kort varsel kan åta sig uppgiften att som tillförordnad vd föra bolaget framåt, vilket gör arbetet med att hitta en ny vd mindre akut. Mikael är väl insatt i bolagets alla processer vilket gör att Medfield Diagnostics kan fortsätta framåt med bibehållet momentum, säger bolagets ordförande Agneta Franksson i ett pressmeddelande.

Medfield Diagnostics utvecklar instrumentet Strokefinder, en röntgenapparat i hjälmformat som sänder mikrovågor genom hjärnan. Genom att koppla hjälmen och mikrovågssystemet till en dator ska vårdpersonal snabbt kunna urskilja om en strokepatient drabbats av blödning eller blodpropp. På så vis kan rätt behandling sättas in tidigare.

Läs mer om Medfield Diagnostics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08