23948sdkhjf

Överger Neurovive-substans

Partnern Arbutus avslutar utvecklingen av NVP018 mot hepatit B.
Drygt ett år efter undertecknat utlicensieringsavtal meddelar amerikanska Arbutus Biopharma, tidigare Oncore Biopharma, att den prekliniska utvecklingen av substansen OCB-030, NVP018, mot hepatit B läggs ner. Syftet är att istället fokusera på substanser med ”direkta verkningsmekanismer” för virussjukdomen.

NVP018 utlicensierades av bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical i september 2014. Bolaget anser fortfarande att substansen har potential och ska nu satsa på att hitta nya vägar för dess utveckling.

- Vi är givetvis mycket överraskade av detta beslut då det finns omfattande, oberoende resultat som bekräftar den antivirala effekten vid användning av indirekta verkningsmekanismer. Vi kommer att arbeta för att hitta en lämplig väg för den fortsätta utvecklingen baserat på vår kunskap om substansen, säger Jan Nilsson, tillförordnad vd för Neurovive sedan Mikael Brönnegård fick lämna bolaget i september , i ett pressmeddelande.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två som nått klinisk fas.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078