23948sdkhjf

Ska bli lönsamt nästa år

Karo Bio visar upp ett minskat resultat men bolaget hoppas på ett positivt kassaflöde nästa år.
Det Nasdaq Stockholm-noterade forskningsbolaget Karo Bio redovisar ett resultat efter skatt på -16,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015. Det kan jämföras med -9,9 miljoner under motsvarande period året innan.

Rörelseresultatet blev -13,6 miljoner kronor (-9,9), vilket avrundat är samma som resultat före skatt. Nettoomsättningen uppgick till 9,4 miljoner kronor (8,8) och kassaflödet från den löpande verksamheten var -14,3 miljoner kronor (-9,4). Resultatet per aktie uppgick till -0,35 kronor (-0,27). Likvida medel och andra kortfristiga placeringar vid periodens slut landade på 132 miljoner (62,3).

Karo Bio har haft ett aktivt tredje kvartal, med förvärven av Apropharm och Swereco som tillför en omsättning på årsbasis på cirka 200 miljoner kronor och en rörelsevinst på cirka 30 miljoner kronor.

Karo Bio kommer att ta aktiv del i konsolideringen inom Health Care området i Norden.

- Vår satsning långsiktigt riktas mot en åldrande befolkning där behovet av medicinska hjälpmedel och egenvårdsprodukter ökar, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Forskningen blir virtuell och Karo Bio har valt att avstå från den tidiga plattformsforskningen och i stället rikta in sin verksamhet mot mer marknadsnära projekt.

- Detta leder också till att kostnaderna minskar väsentligt. I årstakt är de löpande kostnaderna cirka 20 miljoner kronor, vilket är 30 procent av nivån för ett år sedan, skriver bolaget.

Rorgamma-projektet med Pfizer fortsätter med full kraft och möjligheterna till milestones är positiva.

För Karo Bios utvecklingsprojekt avser bolaget att främst arbeta genom partners utanför Norden.

- Målet är att göra Karo Bio till ett lönsamt bolag med positivt kassaflöde och en attraktiv produktportfölj redan nästa år, heter det.

Läs mer om Karo Bio.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095