23948sdkhjf

Dignitana får USA-patent

Får utökat skydd för sin skalpkylningsteknik i USA.
Medtechbolaget Dignitana har fått ett nytt patent beviljat av det amerikanska patentverket, United States Patent and Trademark Office, USPTO. Det ger utökat patentskydd till bolagets teknik för skalpkylning i USA fram till år 2031.

Motsvarande patent finns sedan tidigare i Europa, Kina, Korea och Japan.

Dignitana utvecklar kylsystemet Dignicap som kopplas till en kylmössa och som används för att sänka skalptemperaturen på patienter som behandlas med cellgifter. Syftet är att motverka håravfall, vilket är en vanlig biverkning av cellgiftsbehandlingar.

- Vårt skalpkylningssystem, Dignicap, för reduktion av kemoterapirelaterat håravfall, är det enda skalpkylningssystem som har avslutat en formell studie för ett FDA-godkännande i USA. Medan vi väntar på godkännandet bygger vi upp en infrastruktur för att kunna göra Dignicap tillgängligt i USA. Det är viktigt för oss att vi får detta skyddet nu eftersom det ger oss ytterligare en konkurrensfördel på den amerikanska marknaden, säger Dignitanas vd Jan Richardsson i ett pressmeddelande.

- För att ytterligare stärka vår IP-strategi kommer vi, med ett bidrag från ALMI / Vinnova, genomföra en översyn av vår IP-strategi för att bevara och utnyttja våra patent, varumärken och mönsterskydd på bästa sätt, och därmed erhålla och bibehålla statligt skydd och stärka vårt varumärke, tillägger han.

Läs mer om Dignitana.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078