23948sdkhjf

A1M i nytt samarbete

Utökar kunskapen om sin läkemedelssubstans tillsammans med amerikanska Fred Hutchinson Cancer Research Centre.
Forskningsbolaget A1M Pharma som utvecklar läkemedel och diagnostik för havandeskapsförgiftning, preeklampsi, har inlett ett nytt forskningssamarbete med USA-baserade Fred Hutchinson Cancer Research Centre. Där kommer fokus att läggas på alfa-1-mikroglobulin, A1M, ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper som bolagets verksamhet kretsar kring.

Syftet med samarbetet är att utöka kunskapen om A1M:s verkningsmekanismer både på molekylär och vävnadsnivå. Målet är bland annat att skaffa mer information för att uppnå en korrekt dosering av bolagets läkemedel, att ge ett bättre underlag inför regulatoriska ansökningar och att utforma kliniska studier för både havandeskapsförgiftning och njurskada.

Arbetet ska utföras av njurspecialisten och forskaren doktor Richard Zager vid Fred Hutchinson Cancer Research Centre tillsammans med forskare på A1M Pharma.

Under årets tredje kvartal rapporterade A1M Pharma ett flertal viktiga händelser. Bland annat publicerade forskare vid Lunds universitet som är knutna till bolaget en ny studie med resultat som ger stöd till A1M:s diagnostiktest och behandling.

Dessutom rekryterades en ny utvecklingschef, en Director Medical Affairs på konsultbasis samt en affärsutvecklingschef . A1M Pharma blev även industriell partner till amerikanska The Preeclampsia Foundation , en intresseorganisation kring havandeskapsförgiftning.

För att öka sin utvecklingskapacitet meddelade A1M Pharma i september att bolaget skulle skaffa nya labblokaler i Medicon Village, Lund. De kommer främst att användas för utveckling av diagnostikprojektet samt för produktion av bolagets läkemedelskandidat för experimentellt bruk.

Under det tredje kvartalet hade A1M Pharma inga intäkter. Det kan jämföras med 3000 kronor i intäkter under motsvarande period år 2014. Resultatet efter finansiella poster uppgick till -6 929 kronor (-4 160) och resultatet per aktie blev -0,19 kronor (-0,12).

Aktietorget-listade A1M Pharma är beläget på Lund Life Science Incubator i Medicon Village.

Läs mer om A1M Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063