23948sdkhjf

Byter lista

Hansa Medical tar klivet in på Stockholmsbörsen för att öka sin attraktivitet för investerare.
Idag måndag tog det Lundabaserade biotechbolaget Hansa Medicals aktie klivet från First North till Nasdaq Stockholms huvudlista. Handeln inleddes klockan nio till kursen 32,60 kronor per aktie.

- Vi lägger nu grunden för framtida tillväxt. Uppgraderingen till Nasdaq Stockholms huvudlista har potential att göra Hansa Medical ännu mera attraktivt för befintliga och nya investerare, kommenterar Göran Arvidson, vd för Hansa Medical, i ett pressmeddelande.

Hansa Medical är beläget i bioteknikbolaget Active Biotechs lokaler i Lund. Bolagets huvudkandidat, Ides, är ett proteolytiskt bakteriellt enzym som bryter ner Ig G-antikroppar. Ides testas för tillfället i två parallella kliniska fas II-prövningar med fokus på njurtransplantation. Förhoppningen är att en Ides-behandling ska eliminera de antikroppar som riktas mot human leukocyte antigen, HLA, inför en transplantation och därmed motverka att immunförsvaret hos personer med sådana antikroppar stöter bort organet.

På marknaden har Hansa Medical en CE-märkt diagnostikmetod som mäter plasmanivåerna av heparinbindande protein, HBP, för att identifiera svår blodförgiftning, sepsis.

Läs mer om Hansa Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065