23948sdkhjf

Moberg avtalar med Colep

Ska utveckla läkemedelskandidaten MOB-015 mot nagelsvamp.
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har tecknat ett utvecklingsavtal med Colep för MOB-015 – en ny utvärtes formulering av terbinafin för nagelsvamp. Det framgår av ett pressmeddelande.

Moberg Pharma beskriver Colep som "en ledande" global aktör inom konsumentvaruförpackningar och kontraktstillverkning.

Enligt avtalet kommer Coleps Healthcare Division att delfinansiera produktutvecklingen av MOB-015 genom ett utvecklingsprogram som omfattar uppskalning av tillverkningsprocesser, stabilitetsstudier, tillverkning av kliniskt prövningsmaterial för fas III-programmet, samt farmaceutisk dokumentation för att ansöka om marknadsföringstillstånd i USA och EU.

Genom avtalet har Moberg utsett Colep till exklusiv tillverkare av MOB-015 för överenskomna territorier. Moberg kommer att äga alla rättigheter till data och dokumentation som genereras från Coleps utvecklingsprogram och planerar att inleda ett kliniskt fas III-program under 2016.

Parterna kommer också att ingå ett tillverkningsavtal som utnyttjar synergier med andra produkter som Colep för närvarande tillverkar för Moberg. De finansiella villkoren har inte offentliggjorts.

Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter. Bolagets huvudprodukt är nagelsvampsbehandlingen Kerasal Nail/Emtrix.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141