23948sdkhjf

Han tar rodret på Siemens Healthcare

Tomas Kramar är vd för det nya bolaget som även rekryterat en försäljningschef.
I samband med en global omorganisation inom Siemens blev affärsområdet Siemens Healthcare nyligen ett eget bolag där även det tidigare dotterbolaget Siemens Healthcare Diagnostics inkluderats. I det nya bolaget ligger fokus främst på ultraljud, laboratoriediagnostik, bilddiagnostik och på point of care-diagnostik samt advanced therapy, som till exempel avser kirurgisk navigering.

Vd för det nya bolaget i Sverige är Tomas Kramar, som kommer från en tjänst som vd på Siemens Healthcare Diagnostics, där han arbetat sedan år 2010. Innan dess har han innehaft olika ledande roller på bland annat Roche Diagnostics, Abbott Diagnostics, Dako och Becton Dickinson.

-Nu jobbar vi på flera fronter för att stärka Siemens Healthcare. Vi arbetar bland annat med att sammanfoga verksamheten till ett bolag. Framöver kommer vi att satsa på att skapa fler servicetjänster och utöka antalet produkter som vi kommer att kunna erbjuda våra kunder, säger Tomas Kramar.

Omorganisationen sker för att stärka Siemens inom Healthcareområdet genom ökad flexibilitet, för att kunna möta kundernas efterfrågan på bästa sätt.

I början av året meddelade Siemens att 7 800 medarbetare skulle avskedas globalt på grund av låga intäkter. Det skulle bland annat drabba Siemens Healthcare men Tomas Kramar berättar att bolaget nu ska satsa, inte spara.

Siemens Healthcare har även en ny försäljningschef, Christian Löfman. Han kommer närmast från en tjänst som Key account manager på bolaget och i sin nya roll ansvarar han för försäljningen av bilddiagnostik i Sverige.

Christian Löfman har tidigare arbetat med bland annat försäljning, produkt och applikation på Perimed, Carestream Health och Kodak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063