23948sdkhjf

Oss Dsign tankar kassan

Tar in 93 miljoner kronor till sitt marknadsarbete.
Genom en nyemission har Karolinska Developments portföljbolag, medtechföretaget Oss Dsign, tagit in 93 miljoner kronor, motsvarande 9,6 miljoner euro.

Oss Dsign tillverkar implantat av ett bioaktivt material som kemiskt sett liknar skelettvävnad och som underlättar läkningen av benvävnad efter exempelvis en fraktur eller ett kirurgiskt ingrepp. Pengarna som tagits in genom emissionen ska användas till marknadsexpansionen av bolagets unika kraniofaciala implantat.

De produkter som hittills har nått marknaden är Craniomosaic för kranioplastik och Sculpter för facial rekonstruktion. De har lanserats i Tyskland, England samt i Norden. Planen för år 2016 är att expandera till ytterligare marknader i Europa samt att få regulatoriskt godkännande på nyckelmarknader som USA.

- Mer än 150 patienter har hittills framgångsrikt behandlats med OssDsigns kraniala och faciala produkter, varav många har varit komplicerade fall där konkurrerande tekniker tidigare misslyckats. De positiva resultaten förbättrar patienternas livskvalitet och minskar samtidigt sjukvårdens kostnader för dessa annars dyra patientkategorier. Denna finansiering innebär att vi på OssDsign nu med full kraft kan verkställa vår plan för 2016-2020, säger Oss Dsigns vd Anders Lundqvist i ett pressmeddelande.

Finansieringen av emissionen kommer främst från de nya investerarna SEB Venture Capital och Fouriertransform. Dessutom kommer investeringarna från Karolinska Development att fortsätta.

- Oss Dsign är pionjärer inom det så kallade orphan medtech-området, där man riktar sig mot svåra och ovanliga tillstånd som idag saknar effektiv behandling. Konceptet orphan är vanligt inom läkemedelsindustrin (särläkemedel) men har fram till nu saknats inom medicinteknik, vilket gör investeringen i Oss Dsign väldigt attraktiv för oss. Oss Dsigns innovationer vad gäller design, material och process möjliggör för bolaget att ta sig an orphan medtech-konceptet med alla dess fördelar såsom höga koncentrationer av kunder på färre sjukhus samt snabb internationell spridning av nya innovationer, säger Filip Petersson, Investment Manager på SEB, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078