23948sdkhjf

Kisp stärker ledningen

Stefan Berg tar plats i ledningsgruppen som ny Project Director på forskningsparken.
Karolinska Institutet Science Park , Kisp, förstärker sin ledning med läkemedelsutvecklaren Stefan Berg.

I grunden har Stefan Berg en universitetsexamen i organisk kemi. Efter utbildningen började han arbeta som projektansvarig för ett team med kemiinriktning på läkemedelsjätten Astrazeneca. Han arbetade kvar på bolaget i olika ledande roller i 25 år fram till att forskningsverksamheten i Södertälje lades ner. Efter det försökte Stefan Berg och några kollegor bygga upp ett eget bolag, vilket inte gick vägen.

- Det finns flera lärdomar att dra av vårt företagsprojekt. Vi borde till exempel ha anlitat professionella förhandlare och lierat oss med oberoende Key Opinion Leaders. Även om vi var rutinerade forskare från Astrazeneca räcker det inte på den internationella finansiella scenen, säger Stefan Berg i ett pressmeddelande.

Efter att utvecklingen av bolaget avslutats började Stefan Berg arbeta med chefsrekrytering inom life science-området. Tanken är nu att han ska använda sig av sin erfarenhet av olika aspekter kring läkemedelsutveckling för att utveckla Kisps erbjudande.

- Det känns väldigt inspirerande att få återgå till läkemedelsutveckling igen. Jag tror jag kan bidra starkt på flera fronter, inte minst när det gäller internationalisering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064