23948sdkhjf

Tecknar miljonavtal i Sydkorea

Recipharm förlänger kontrakt med sydkoreanska partnern Daewoong till ett värde av drygt 230 miljoner kronor per år.
Recipharm har tecknat avtal med Daewoong, ett ledande sydkoreanskt läkemedelsföretag inriktat på behandling av respiratoriska sjukdomar. Avtalet gäller en tioårig förlängning av det befintliga kontraktet, fram till 2025, och avser tillverkning och leverans av erdostein-API, en aktiv farmaceutisk substans, för sluttillverkning i Daewoongs anläggning i Sydkorea.

Enligt avtalet kommer Daewoong årligen att köpa en minsta kvantitet av erdostein till ett sammanlagt värde av cirka 25 miljoner euro, motsvarande 233 miljoner kronor, från Edmond Pharma, ett företag i Recipharmkoncernen. I utbyte har Daewoong fått den exklusiva rätten både att sälja originalprodukten och att registrera och sälja alla nya erdosteinbaserade läkemedel som är under utveckling av Edmond Pharma.

Det första licensavtalet mellan Edmond Pharma och Daewoong Pharmaceutical ingicks 1994. Till följd av detta blev Daewoong Recipharms exklusiva partner för den sydkoreanska marknaden och från 2008 utökades partnerskapet även till Thailand. Produkten har sedan 1997 sålts i Sydkorea under namnet Erdos.

Läs mer om Recipharm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079