23948sdkhjf

Hallå där Karsten Fjärstedt…

… Vd på bioteknikbolaget Denator sedan juni. Vad har hänt på bolaget sedan du tillträdde?


- Sedan jag tillträdde har Denator bytt säte från Göteborg till Uppsala och fokuserat verksamheten med utgångspunkt därifrån. Uppsala är en region som redan har mycket verksamhet runt bioteknik och vi tror att när bolaget växer kommer vi kunna dra nytta av att det både finns många företag och utbildningsverksamhet runt bioteknik där.

Vilken är din viktigaste uppgift?

- Att leda bolagets etablering av vår teknologi på världsmarknaden. Det handlar mycket om att utveckla samarbeten med både forskningsinstitut som genom sin forskning kan etablera och publicera metoder där användandet av vår teknik ingår i deras workflow, men också med företag som säljer analysinstrument som används i slutet av metodkedjan och där användandet av vår provberedningsteknik gör att resultaten blir mer relevanta och mer tillförlitliga.

Vad tar du med dig från dina tidigare tjänster som kan komma till nytta i uppdraget?

- Jag kom till Denator med över 20 års erfarenhet från bioteknikbranschen, både av utveckling och introduktion av nya produkter såväl som gedigen erfarenhet av produktbranding från min tid som ansvarig för kromatografiplattformen Äkta på GE Helathcare. Jag tror att denna erfarenhet och de kontakter jag har från tidigare tjänster är till stor nytta för det mindre företaget som ska etablera sig och växa på en konkurrensutsatt marknad.

Vad ligger Denators fokus på nu?

- Denator har i mångt och mycket passerat stadiet av teknikutveckling och vårt fokus ligger nu på att bredda och etablera nya applikationsområden för vår teknologi. Det andra stora fokusområdet är att sprida budskapet om tekniken och se till att våra early adapters hjälper oss att också få så kallade late adapters att föra in tekniken som standard i sina arbetsflöden. Det är bland annat därför som vi nyligen annonserade skapandet av ett nytt vetenskapligt råd där flera av våra nyckelkunder med starkt inflytande i branschen kommer att vara rådgivande för hur vi fokuserar företaget.

Karsten Fjärstedt kommer närmast från en tjänst som chef över Denators globala sälj- och marknadsorganisation. Innan han rekryterades till bolaget år 2013 kom han från en ledande position på GE Healthcare Life Sciences, där han arbetat i tio år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079