23948sdkhjf

Tecknar avtal i Asien

Medtechbolaget Bactiguard tecknar licensavtal med malaysiska Vigilenz Medical Devices för tio asiatiska marknader.
Stockholmsbaserade Bactiguard, som utvecklar och säljer infektionshämmande produkter och ytbeläggningar för medicinteknik för sjukvården, har ingått ett licensavtal med malaysiska Vigilenz Medical Devices, som tillverkar medicintekniska och kirurgiska produkter.

Licensavtalet avser ortopediska trauma-implantat belagda med Bactiguards ytskikt. Avtalet omfattar samtliga marknader inom den sydostasiatiska Asean-regionen som utgörs av Malaysia, Indonesien, Thailand, Filippinerna, Singapore, Brunei, Vietnam, Myanmar, Kambodja och Laos.

Bactiguard kommer inledningsvis att ansvara för tillverkningen. Vigilenz kommer att ansvara för att CE-märkningsprocessen och för att genomföra kliniska studier. Så snart försäljningen av implantaten med Bactiguards ytskikt har påbörjats, kommer Bactiguard erhålla royalty-ersättning.

Igår tisdag meddelade Bactiguard att företaget har ingått avtal om en kreditfacilitet på totalt 130 miljoner kronor. Tillsammans med bolagets likvida medel säkerställer kreditfaciliteten refinansieringen av Bactiguards obligationslån som förfaller i december 2016.

Läs mer om Bactiguard.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063