23948sdkhjf

Moberg ökar vinsten

Ökar försäljningen, tar tillbaka rättigheterna till nagelsvampsbehandlingen Emtrix och förbereder klinisk fas III-studie med MOB-015.
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma meddelade igår tisdag att företaget har fått tillbaka rättigheterna till nagelsvampsläkemedlet Emtrix efter en ny överenskommelse med partnern Meda.

Rättigheterna gäller vissa EU-marknader där läkemedlet, som är Moberg Pharmas huvudprodukt, inte har lanserats ännu. Det rör sig om Storbritannien, Polen, Tjeckien och de baltiska länderna. På övriga tretton marknader som omfattas av bolagens licens- och distributionsavtal fortsätter företagens samarbete. På de flesta marknaderna har behandlingen, som lanserats under varumärkena Naloc eller Nalox, nått en marknadsledande eller topp tre-position.

Under det tredje kvartalet 2015 var Moberg Pharmas nettoomsättning 66,6 miljoner kronor. Det kan jämföras med 50,3 miljoner kronor under motsvarande period året innan. Resultatet efter skatt blev 8,8 miljoner kronor (4,4) och resultatet per aktie landade på 0,61 kronor (0,31).

I sin rapport från det tredje kvartalet meddelar bolaget att arbetet med förberedelser inför en fas III-studie med läkemedelskandidaten MOB-015 går framåt. Efter periodens slut ingick Moberg Pharma ett utvecklingsavtal med kontraktstillverkaren Colep som ska delfinansiera produktutvecklingen av läkemedelskandidaten MOB-015.

Moberg Pharma har även inlett samtal med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om utvecklingen av MOB-015 fram till godkännande.

- Under det fjärde kvartalet kommer vi också att ha rådgivande möten med tre regulatoriska myndigheter i Europa, skriver bolaget i rapporten.

- Den kliniska fas II-studien för BUPI fortskrider enligt plan. Patientrekryteringen är i slutfas och förutsatt att de sista patienterna inkluderas i november förväntar vi oss att få resultaten före årsskiftet.

Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062