23948sdkhjf

Positivt från Hansa Medical

Resultat från en ny studie visar ny verkningsmekanism av Ides.
Det Lundabaserade biotechbolaget Hansa Medicals huvudkandidat Ides visar upp lovande resultat i en artikel som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal of Immunology.

Ides är ett proteolytiskt bakteriellt enzym som bryter ner Ig G-antikroppar. Substansen testas för tillfället i två parallella kliniska fas II-prövningar med fokus på njurtransplantation. Förhoppningen är att en Ides-behandling ska eliminera de antikroppar som riktas mot human leukocyte antigen, HLA, inför en transplantation och därmed motverka att immunförsvaret hos personer med sådana antikroppar stöter bort organet.

Resultaten i den nya artikeln visar att Ides inte endast klyver sönder Ig G-antikroppar i plasman utan även verkar på Ig G-antikroppar i B-cellreceptorer på immunförsvarets minnes-B-celler, in vitro och in vivo . Dessa receptorer spelar en nyckelroll i bildandet av antikroppsproducerande celler.

Resultaten indikerar att Ides kan ha en verkan både genom att klyva Ig G-antikroppar och genom att motverka aktiveringen av minnesceller.

Hansa Medical är beläget i bioteknikbolaget Active Biotechs lokaler i Lund. Tidigare i november tog bolagets aktie klivet från First North till Nasdaq Stockholms huvudlista.

Läs mer om Hansa Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078