23948sdkhjf

Enzymatica når nya marknader

Tecknar distributionsavtal för munsprayen Coldzyme i Spanien och Finland.
First North-bolaget Enzymatica har inlett ett samarbete med Esteve, ett läkemedelsbolag i Spanien. Avtalet ger Esteve exklusiv rätt att sälja, marknadsföra och distribuera Enzymaticas förkylningsprodukt Coldzyme till apotek i Spanien och Andorra. Det framgår av ett pressmeddelande.

Produktlanseringen är planerad till januari 2016.

Esteve är bland de tio största företagen på den spanska apoteksmarknaden. Med full marknadstäckning finns deras produkter på mer än 21 000 apotek, uppger Enzymatica.

Tidigare i veckan meddelade bolaget att ett nytt avtal även har tecknats med distributören Tamro gällande försäljning av Coldzyme i Finland. Avtalet träder i kraft omgående och ger Tamro exklusiv rätt att sälja, marknadsföra och distribuera Coldzyme till samtliga finska apotek.

Enzymatica bedömer att det totala värdet för den receptfria förkylningsmarknaden på finska apotek uppgår till cirka 375 miljoner kronor.

För närvarande säljs Coldzyme direkt av Enzymatica i Sverige, Norge och Danmark samt via en kontraktsorganisation i Storbritannien.

Enzymatica utvecklar medicintekniska produkter baserade på det köldanpassade enzymet penzym från djuphavstorsk. Fokus ligger i dag på infektioner i andningsvägarna och munhälsa.

Läs mer om Enzymatica.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079