23948sdkhjf

Minskar vinsten

Scibases resultat sjunker men bolaget förbereder nu en ansökan om godkännande till FDA.
Medtechbolaget Scibase, som tog klivet in på First North i juni, visar upp ett resultat efter skatt om -10 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015. Det kan jämföras med -7,9 miljoner kronor året innan. Nettoomsättningen ökade något och landade på lite mindre än en miljon kronor (0,8). Resultatet per aktie blev -1,24 kronor (-1,59).

Scibase har utvecklat instrumentet Nevisense som ska underlätta för dermatologer att upptäcka hudcancer och undvika att ofarliga leverfläckar skärs bort i onödan. Tekniken som används i instrumentet, elektrisk impedansspektroskopi, EIS, grundas på forskning från Karolinska Institutet. Med EIS mäts motståndet i hudvävnaden i leverfläckar som pekats ut som misstänkta av en dermatolog. Mätprocessen tar cirka två till tre minuter och ger upphov till ett värde på en skala över sannolikheten att leverfläcken elakartad.

Den viktigaste händelsen för bolaget under kvartalet var resultaten från en klinisk studie med Nevisense, Reader-studien, som visade att instrumentet förbättrar detektionen av malignt melanom. Studiens resultat kommer att ligga till grund för en ansökan om godkännande som nu förbereds och som ska lämnas in till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA innan slutet av 2015.

Läs mer om Scibase.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067