23948sdkhjf

Hallå där Per Wester…

… Vd på GU Holding-bolaget Alzinova sedan oktober. Vad har hänt sedan du tillträdde?
- Sedan jag tillträdde har vi förberett företaget för notering på Aktietorget . Noteringsemissionen gick mycket bra. Vi reste runt på ett flertal aktieträffar och presenterade bolaget och våra planer och fick väldigt många frågor och mycket intresse. Vi fick en teckningsgrad på 213 procent och ca 1350 nya aktieägare. Det är mycket positivt.

Vad ska pengarna från emissionen användas till?

- Vi kommer nu att starta produktion av vårt vaccin mot Alzheimers sjukdom så att vi kan testa toxicitet, hållbarhet och stabilitet. Detta kommer att ske på både GLP- och GMP-material. Vi ska genomföra ytterligare djurstudier avseende effekt och dos. Vi kommer också fortsätta följa upp alla frågor kring vår IP.

Varför väljer ni att börsnoteras nu?

- Vi ska noteras den 25 november och pengarna kommer att säkerställa att vi har kapital för verksamheten fram till en fas I-auktorisation för vårt vaccin. Anledningen till att vi gör detta nu är att styrelsen konstaterade att vi saknade kapital för att fortsätta verksamheten. En notering säkerställer att vi kan fortsätta att utveckla vårt vaccin fram till fas I-auktorisationen.

Vad är ditt mål?

- Min viktigaste uppgift är att företaget ska leverera det som vi har utlovat. Vi har ett mycket intensivt program under de närmaste två och ett halvt åren. Mitt mål är att allt ska vara klart för en fas I-auktorisation under första halvåret 2018.

Vad tar du med dig från dina tidigare tjänster som kan komma till nytta i uppdraget?

- Jag har framförallt erfarenheter från att bygga en verksamhet från grunden. Speciellt under den första tiden då vi med små medel ska fokusera på det som är viktigt för att nå våra mål. Vi kommer att genomföra det som vi måste och hoppa över det som kunde vara bra att ha. Vi behöver ha en pragmatisk syn så att de problem vi stöter på under resan hela tiden har målet som riktmärke. Det är lätt att tappa fokus om man glömmer vart man ska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07