23948sdkhjf

Medas ersättning halveras

Får hälften så höga royalties från Valeant nästa år.
För 2016 och framåt resulterar Medas licensavtal med det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeant i lägre royalties för Meda, och för nästa år förväntas royaltyn halveras jämfört med i år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Därmed kommer avtalet att vara av mindre betydelse för Meda och väntas generera mindre än en procent av den totala omsättningen för Meda.

Under 2011 licensierade Meda sina dermatologiska produkter Elidel och Xerese för Nordamerika till Valeant.

För 2015 uppgår royaltyn till 40 miljoner dollar, vilket motsvarar mindre än två procent av Medas förväntade försäljning.

Eftersom Elidel och Xerese är utlicensierade avseende alla kommersiella rättigheter har Meda ingen insyn i Valeants distributionskanaler och hur de utlicensierade produkterna distribueras. Enligt uppgift från Valeant har apotekskedjan Philidor stått för mindre än 20 procent av försäljningen av de licensierade produkterna.

Den förväntade lägre royaltyintäkten från Valeant under 2016 kommer inte att ha någon inverkan på Medas potentiella aktiviteter inom förvärvsområdet, framgår det vidare.

Anders Lönner, som sitter i Valeants styrelse, lämnade Meda i oktober 2013 och har sedan dess ingen roll i Meda, skriver Meda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063