23948sdkhjf

Tar tillbaka rodret på EMA

Mindre än ett år efter att han fick avgå återtar Guido Rasi rollen som chef på EMA.


Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA meddelade igår att Guido Rasi har återtagit sin roll som chef för dess verksamhet. Myndigheten meddelade tidigare under hösten att han hade nominerats till tjänsten mindre än ett år efter att han fick avgå .

Guido Rasi fick lämna rollen på EMA i november 2014 efter ett överklagande mot processen där han valdes ut. Efter ett tal till Europaparlamentets kommitté för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet, Envi, den 13 oktober har han nu återtagit sin tjänst som chef för myndigheten. Hans mandatperiod sträcker sig över fem år.

- Jag är väldigt glad över att vara tillbaka vid rodret för myndigheten. Vi genomför just nu den mest omfattande förändringen i systemet för tillverkning och godkännande av läkemedel som jag har sett under min 35 år långa karriär som läkare, forskare och på regulatoriska tjänster inom folkhälsa. Det är mycket spännande och utmanande att leda myndigheten nu, sade Guido Rasi under sin första dag på jobbet, enligt ett pressmeddelande.

Innan han blev chef för EMA första gången var Guido Rasi generaldirektör på läkemedelsverket i Italien. Han har tidigare även arbetat som specialist i internmedicin, allergi och klinisk immunologi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078