23948sdkhjf

Framåt för Karessa

Planerar kliniska studier och hoppas på lansering år 2018.
Karessa hoppas på lansering i både EU och USA av sin behandling mot impotens, Vigressa, år 2018. Det skriver bolagets vd Torbjörn Kemper i Karessas rapport från det tredje kvartalet 2015.

Täbybaserade Karessa utvecklar behandlingar mot erektil dysfunktion. Behandlingarna bygger på att aktiva substanser binds till företagets drug delivery-film som fästs i munslemhinnan där den frisläpper läkemedel tills den lösts upp.

Syftet är att få en snabbare och mer stabil effekt än de behandlingar som finns mot erektil dysfunktion i dag. Genom att kombinera sin drug delivery-film med redan godkända läkemedel hoppas Karessa på en snabbare väg till marknaden och mindre riskfyllda kliniska studier. Vigressa består av bolagets drug delivery-film laddad med den aktiva substansen i Viagra, sildenafil.

Förhoppningen med lansering år 2018 förutsätter positiva resultat i registreringsgrundande studier som Karessa planerar att genomföra.

- De begränsade kliniska prövningar som återstår innan en registreringsansökan kan lämnas in planeras att starta under andra kvartalet 2016, och övergripande data bedöms kunna presenteras redan under fjärde kvartalet samma år. En registreringsansökan skulle därför kunna lämnas in under första kvartalet 2017, skriver Torbjörn Kemper i rapporten.

Parallellt med den fortsatta utvecklingen av Vigressa söker Karessa nu en partner som kan ta över när det är dags för lansering av behandlingen.

- Många företag kontaktar oss spontant, men vi bedriver även aktiv marknadsföring av projektet – senast i samband med den stora läkemedelskongressen Cphi i Madrid. Där hade vi möjlighet att träffa ett stort antal globala och regionala läkemedelsföretag som önskar fortsatt kontakt med oss i avvaktan på resultaten från de planerade kliniska prövningarna.

Kostnader för forskning och utveckling, FoU, uppgick under det tredje kvartalet till 1,4 miljoner kronor och resultatet efter finansiella poster var -3,4 miljoner. Resultatet per aktie blev -0,31 kronor. Karessa börsnoterades i februari och handlas nu på Nasdaq First North.

Efter kvartalets slut , i november, fick Karessa patent i Mexiko för sin drug delivery-plattform.

- Våra patentansökningar och beviljade patent täcker nu stora delar av den globala marknaden, vilket kan ge oss marknadsexklusivitet fram till 2029 i USA och 2026 i Europa och stora delar av Asien, skriver Torbjörn Kemper.

Läs mer om Karessa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094