23948sdkhjf

Lovande från Diamyd

Visar upp positiva preliminära resultat i klinisk studie.
Diabetesbolaget Diamyd Medical meddelar att en första delrapport från pilotstudien Diagnode-1 visar att behandling med Diamyd-vaccinet ser ut att vara säker och tolerabel samt att det kliniska förloppet hos patienterna är positivt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Diagnode-1 är en klinisk pilotstudie där unga vuxna med typ 1-diabetes behandlas med diabetesvaccinet Diamyd som injiceras i låg dos direkt i en lymfkörtel. Behandlingen kombineras med intag av D-vitamin.

De preliminära delresultaten visar att det kliniska förloppet hos patienterna är positivt vad gällande såväl den egna förmågan att bilda insulin som långtidsblodsocker och insulindos.

Den aktiva substansen i Diamyd-vaccinet är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes.

Läs också:
Genomför emission
Diamyd fyller på kassan för att finansiera sitt utvecklingsarbete.

Läs mer om Diamyd Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063