23948sdkhjf

Får pengar från Novartis

Nuevolution får milstolpsbetalning på nära 17 miljoner kronor.
Det danska bioteknikföretaget Nuevolution, som handlas på Nasdaq First North Premier i Stockholm, kommer att erhålla en milstolpsbetalning på två miljoner dollar, motsvarande cirka 16,9 miljoner kronor. Pengarna kommer genom samarbetet med schweiziska Novartis, där fokus ligger på läkemedelsutveckling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nuevolution och Novartis ingick under 2009 ett samarbete kring tillämpning av Nuevolutions egenutvecklade Chemeticsteknik för läkemedelsutveckling med syftet att identifiera nya småmolekylära kandidater för läkemedel som är av intresse för Novartis.

Bolagen undertecknade 2014 ett icke-exklusivt licensavtal för att möjliggöra för Novartis att använda tekniken internt och för att samproducera nya screeningbibliotek i samarbete med Nuevolution.

Hittills har Nuevolution erhållit en förtidsbetalning, forskningsfinansiering och milstolpsbetalningar.

Nuevolution bildades 2001 och har sitt säte i Köpenhamn. Bolaget har utvecklat en metod som ska förbättra möjligheten att ta fram nya läkemedel, den så kallade Chemicsmetoden. Metoden möjliggör att på tidigt stadium se vilka substanser som har effekt på vissa sjukdomar och på så vis snabbare få fram effektiva läkemedelskandidater.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109