23948sdkhjf

Grönt ljus för Wnt

Får godkänt för en klinisk studie i Danmark.
Det Malmöbaserade bioteknikbolaget Wnt Research har fått godkänt för protokollet för sin planerade fas Ib-studie med läkemedelskandidaten Foxy-5 från de danska läkemedelsmyndigheterna och den etiska kommittén. Godkännandet innebär att de två danska centra där studien ska genomföras, Rigshospitalet i Köpenhamn och Herlev Sygehus, nu kan påbörja rekryteringen av patienter.

Förutom den danska delen av studien kommer även Skånes Universitetssjukhus i Lund och brittiska Freeman Hospital i Newcastle, att delta. Wnt Research inväntar nu godkännanden för att inleda studien även utanför Danmark.

- Vi är mycket glada över att fas Ib-studien nu kommer att starta. Studien kommer att följas av en randomiserad fas II-studie på cancerpatienter med ingen eller minimal metastaserad sjukdom, men en hög risk för återinsjuknande, säger Henrik Lawaetz, vd på Wnt Research, i ett pressmeddelande.

- Det kommer att vara särskilt intressant att analysera resultaten av de nya biomarkörer som ska användas för att följa effekten av Foxy-5, tillägger Nils Brünner, medicinsk chef.

Wnt Research är ett forskningsföretag med säte i Malmö. Bolaget driver två forskningsprojekt inom cancer: Foxy-5 och Box-5.

Läs mer om Wnt Research.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407