23948sdkhjf

Redwood tankar kassan

Tar in pengar till utvecklingen av sin behandling mot torra ögon.
Stockholmsbaserade Redwood Pharma har nyligen tagit in 6,6 miljoner kronor genom en emission. Pengarna ska användas till att finansiera utvecklingen av läkemedelskandidaten RP 101 mot kroniskt torra ögon.

Den aktiva substansen i RP101 har tidigare testats i två fas II-studier men planen är nu att utvärdera den i en ny formulering med drug delivery-systemet Intelligel, en gel för läkemedelsadministrering till ögat. Intelligel har licensierats in från amerikansk-kinesiska Broda Technologies.

- Med pengarna kommer vi att genomföra prekliniska studier och toxtester samt förbereda oss för klinisk fas. Vi ska genomföra en ny klinisk fas I/II-studie som är planerad inom ett och ett halvt år, säger bolagets vd Martin Vidaeus.

Bolagets plan är att sköta utvecklingen i fas I och II på egen hand.

- Vi kommer att utvärdera olika finansieringsmöjligheter för framtiden inklusive en IPO. Vi kommer att söka en partner för vår Dry Eye-produkt under det kliniska arbetet för att hjälpa till med kliniska fas III-försök. Vår drug delivery-plattform är redan intressant för läkemedelsbolag och licensdiskussioner följer inom kort, säger Martin Vidaeus.

Läs också:
Licensierar DD-teknik för ögat
Stockholmsbaserade Redwood Pharma licensierar en ny teknik för administrering av bolagets substans mot ögontorrhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08