23948sdkhjf

Utökar produktionen

Ett utökat produktionstillstånd följs av ombyggnationer och rekrytering av 120 nya medarbetare till Octapharma.
Det svensk-schweiziska läkemedelsbolaget Octapharma har fått ett utökat produktionstillstånd från länsstyrelsen för sin fabrik på Kungsholmen i Stockholm. Det kommer att följas av rekryteringen av cirka 120 nya medarbetare till bolaget under året. Det rör sig främst om processingenjörer, processtekniker, laboratorieingenjörer och mätingenjörer, men även om andra yrkeskategorier.

- Octapharma AB har idag en kapacitet att producera proteinläkemedel som utvinns från blodplasma på 1 500 ton per år. Det nya produktionstillståndet innebär att produktionen kan öka till 3 500 ton per år och företaget räknar med att nå en kapacitet på 2 700 ton på årsbasis under 2017, anger Octapharma i ett pressmeddelande.

Fabrikens volymkapacitet kommer att ökas genom moderniseringar och ombyggnationer. Bolagets har ett investeringsprogram för sin verksamhet i Stockholm som under år 2016 uppgår till 39 miljoner euro. Det motsvarar cirka 366 miljoner kronor.

På sin fabrik tillverkar Octapharma läkemedel för behandling av bland annat blödarsjuka och immunbristsjukdomar samt för patienter inom intensivvården.

- Läkemedel som utvinns ur blodplasma är ibland en bristvara. Det nya produktionstillståndet innebär att vi kan öka den globala tillgången av livräddande proteinbaserade läkemedel för behövande patienter och samtidigt säkra framtida arbetstillfällen inom svensk läkemedelstillverkning, säger Alex Scheepers, vd på Octapharma, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062