23948sdkhjf

22 miljoner till Diamyd

Tillförs pengar genom övertecknad emission.
Diamyd har avslutat en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare genom vilken bolaget tillförs 22,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

- Intresset för emissionen har varit stort. Totalt har teckningsanmälningar om cirka 45,8 miljoner kronor inkommit vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 207 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen tecknades till 94,6 procent med stöd av teckningsrätter. Vidare tecknades 112,3 procent av företrädesemissionen utan stöd av teckningsrätter.

Diamyd utvecklar det terapeutiska vaccinet Diamyd mot den autoimmuna sjukdomen typ 1-diabetes. Den aktiva substansen i Diamyd är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes.

Läs mer om Daimyd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078