23948sdkhjf

Neurovive tar in pengar

Fyller på kassan med 94,4 miljoner kronor för att finansiera sina kliniska studier.
Den 18 april inleds teckningstiden i en planerad företrädesemission för biotechbolaget Neurovive Pharmaceutical. Emissionen sträcker sig fram till 2 maj och kan vid fullteckning tillföra bolaget cirka 94,4 miljoner kronor före emissionskostnader. Om alla teckningsoptioner utnyttjas kan Neurovive tillföras ytterligare minst 32,6 miljoner kronor.

I nyemissionen ger 14 befintliga aktier rättigheterna till att teckna en unit för 42 kronor. Varje unit består av åtta nya aktier samt två vederlagsfria teckningsoptioner, den ena av serie 2016/2017:1 och den andra av serie 2016/2017:2. Teckningskursen motsvarar 5,25 kronor per aktie. Emissionen är garanterad till 75 procent genom garantiförbindelser.

Neurovive fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två som nått klinisk fas: Ciclomulsion mot akuta njurskador och Neurostat mot traumatisk hjärnskada. De utvärderas nu i de kliniska fas II-studierna Ciprics respektive Chic.

Pengarna från emissionen ska främst användas till att ta Ciclomulsion och Neurostat genom kliniska fas II-studier fram till ett licensavtal, samt till prekliniska studier med läkemedelskandidaten NVP 019 mot akut njurskada.

- Neurovives huvudsakliga målsättning är att slutföra båda de pågående fas II-studierna Ciprics och Chic före utgången av 2016, samt genomföra en mindre uppföljningsstudie till den förstnämnda under våren 2017, med avsikten att sedan licensiera ut Ciclomulsion och Neurostat eller på annat sätt ingå samarbeten med partners som kan bära de fortsatta utvecklingskostnaderna och ta produkten till marknaden, anger bolaget i ett pressmeddelande.

En del av pengarna för emissionen ska även gå till verksamhet kring bolagets utvecklingsplattformar, till utveckling av patentportföljen samt till bolagets löpande kostnader.

- Om nyemission inte fulltecknas kommer bolaget minska aktiviteterna relaterade till de två utvecklingsplattformarna och huvudsakligen fokusera på Bolagets program för akut njurskada och traumatisk hjärnskada.

Den 31 mars håller Neurovive en extra bolagsstämma för att fatta beslut om ifall emissionen ska bli av eller inte.

Neurovive är beläget i Medicon Village i Lund.

Läs också:

Han tar över på Neurovive
Erik Kinnman är ny vd på bioteknikbolaget, som haft ett oroligt år 2015.

Läs mer om Neurovive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063