23948sdkhjf

Han kan ta plats i Medivirs styrelse

Vitrolifes vd Thomas Axelsson föreslås till Medivirs styrelse och Anna Malm Bernsten blir ordförande.
Inför årsstämman 2016 har läkemedelsbolaget Medivirs valberedning tagit fram förslag till en uppdaterad styrelse. Enligt förslaget ska Anders Ekblom, Anders Hallberg, Johan Harmenberg och Helena Levander sitta kvar som ledamöter i styrelsen.

Nuvarande styrelseordförande Birgitta Stymne Göransson och ledamoten Bertil Samuelsson har avböjt omval. Med anledning av detta föreslår valberedningen ett par förändringar i styrelsen.

Anna Malm Bernsten föreslås till ny styrelseordförande. Hon har suttit som ledamot i styrelsen sedan år 2006 och är dessutom ordförande i Medivirs revisionsutskott. I grunden är Anna Malm Bernsten civilingenjör.

Hon har erfarenhet från ledande roller på GE Healthcare Life Sciences, Pharmacia, Assa Abloy, Medivir och Baxter Medical och har varit både vd och koncernchef Carmeda, som utvecklar ytcoatning för medicinteknik. Hon sitter även i styrelsen på EBA/Oatly, Arcam, Cellavision, Neurovive, Pågengruppen samt Björn Axén.

Vitrolifes vd Thomas Axelsson föreslås bli invald som ny ledamot till styrelsen. Han har studerat industriell ekonomi vid Tekniska Högskolan i Linköping och har tidigare bland annat varit vd på Stille och Artema samt affärsområdeschef i Baxter. Han sitter i dagsläget som ledamot i styrelsen för investmentbolaget Medcap.

Läs också:
Når inte förväntningarna
Medivir visar upp ett lägre resultat än väntat i sin rapport från det fjärde kvartalet.

Läs mer om Medivir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096