23948sdkhjf

Nuevolution får fyra patent

Utökar sin europeiska patentportfölj.
Det danska bioteknikföretaget Nuevolution, som handlas på Nasdaq First North Premier i Stockholm, har fått fyra nya patent utfärdade från det Europeiska patentverket, EPO.

I rapporten för det andra kvartalet 2015/2016 informerade Nuevolution att tre patent väntade på att bli beviljade. Nu har alltså fyra patent från tre olika patentfamiljer utfärdats i Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Bolaget anser att patent är en viktig faktor för optimal affärsutveckling, och investerar därför cirka 7-8 miljoner kronor varje år i patentaktiviteter för att stödja bolagets produktportfölj och dess Chemetics läkemedelsutvecklingsplattform, anger Nuevolution i ett pressmeddelande.

Nuevolution har elva patentfamiljer för att skydda sin teknologi, där patent har utfärdats från åtta av dessa. Med utfärdandet av de fyra nya patenten har Nuevolution över 180 utfärdade patent i olika länder.

Nuevolution bildades år 2001 och har sitt säte i Köpenhamn. Bolaget har utvecklat en teknik som ska förbättra möjligheten att ta fram nya läkemedel, den så kallade Chemeticsmetoden. Metoden möjliggör att på tidigt stadium se vilka substanser som har effekt på vissa sjukdomar och på så vis snabbare få fram effektiva läkemedelskandidater.

Läs också:
Får pengar från Novartis
Nuevolution får milstolpsbetalning på nära 17 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078