23948sdkhjf

Lovande från Immunicum

Visar upp lovande resultat från pågående klinisk studie med cancervaccinet Intuvax.
Bioteknikbolaget Immunicum ger en uppdatering på bolagets fas I/II-studie av vaccinet Intuvax vid levercancer. Av de elva patienter som fått Intuvax som andrahandsbehandling, har nio fått full behandling med tre Intuvax-doser.

Fem av de nio fullt behandlade patienterna har passerat sin förväntade medianöverlevnad och fyra av dem lever ännu. Tre av dem har ännu inte passerat sin förväntade medianöverlevnad.

Inga allvarliga biverkningar har kunnat härledas till vaccinet.

Vidare meddelar bolaget att den första patienten av planerat sex i den förlängda delen av fas I/II-studien vid behandling av levercancer har fått Intuvax som förstahandsbehandling.

Intuvax baseras på en teknik som utvecklats av Immunicums forskningschef och grundare Alex Karlsson-Parra. Där används immunceller, närmare bestämt dendritceller, från friska bloddonatorer för att få patienternas immunförsvar att slå ut cancercellerna. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

Läs mer om Immunicum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141