Probi i nytt avtal
Köper licens för två probiotiska bakteriestammar och får IP-rättigheterna till ytterligare två.
Bakteriestammarna har enligt forskning positiva effekter på magtarmkanalen och immunförsvaret. De avses för användning i livsmedel och då främst i mejeriprodukter. De produceras av Norrmejerier och finns i dagsläget i produktsortimentet Verum, som omfattar yoghurt och filmjölk. Det innebär att de stärker Probis utbud inom affärsområdet Functional Food, där varumärket Proviva är det mest kända exemplet på den svenska marknaden.
- Det finns en stor global marknadspotential för functional food med probiotika. Stammarna har använts framgångsrikt i Verum mejeriprodukter under många år och de ger oss möjlighet att utveckla nya produktapplikationer, säger Peter Nählstedt, vd för Probi, i ett pressmeddelande.
I det nya avtalet ingår även IP-rättigheterna till ytterligare två patenterade bakteriestammar som är termostabila och ska användas för att utveckla nya produkter.
Läs mer om Probi.