23948sdkhjf

Probi i nytt avtal

Köper licens för två probiotiska bakteriestammar och får IP-rättigheterna till ytterligare två.
Probiotikabolaget Probi har tecknat ett nytt avtal med Umeåbaserade Probac om att köpa licensen till två olika probiotiska bakteriestammar. Licensen gäller alla marknader utom de nordiska länderna.

Bakteriestammarna har enligt forskning positiva effekter på magtarmkanalen och immunförsvaret. De avses för användning i livsmedel och då främst i mejeriprodukter. De produceras av Norrmejerier och finns i dagsläget i produktsortimentet Verum, som omfattar yoghurt och filmjölk. Det innebär att de stärker Probis utbud inom affärsområdet Functional Food, där varumärket Proviva är det mest kända exemplet på den svenska marknaden.

- Det finns en stor global marknadspotential för functional food med probiotika. Stammarna har använts framgångsrikt i Verum mejeriprodukter under många år och de ger oss möjlighet att utveckla nya produktapplikationer, säger Peter Nählstedt, vd för Probi, i ett pressmeddelande.

I det nya avtalet ingår även IP-rättigheterna till ytterligare två patenterade bakteriestammar som är termostabila och ska användas för att utveckla nya produkter.

Läs mer om Probi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078