23948sdkhjf

Bioinvent får patent

Får patent i Europa för antikroppen BI-505 mot multipelt myelom.
Bioinvent har fått patent för den immunonkologiska antikroppen BI-505 beviljat i Europa. Bolaget planerar att inom kort initiera en fas II-prövning med BI-505 i patienter med multipelt myelom, med målet att förebygga eller signifikant fördröja återfall i denna allvarliga form av blodcancer.

Europapatentet för BI-505 träder i kraft den 6 april 2016 och sträcker sig till år 2026. Motsvarande patent är sedan tidigare beviljade i bland annat USA, Japan, Australien, Kina, Sydkorea och Ryssland.

Under 2016 planeras start av kliniska studier för tre av Bioinvents kliniska läkemedelsprojekt. Förutom den ovan nämnda studien med BI-505 beräknas även kliniska prövningar kunna initieras med BI-1206 i patienter med non-Hodgkins lymfom och kronisk lymfatisk leukemi, samt med TB-403 för behandling av sällsynta men svåra typer av cancer hos barn.

Läs också:
Tre studier på gång
Bioinvent planerar att starta upp tre kliniska studier under året och tar in 234 miljoner kronor för att finansiera sin verksamhet. ”Huvudsyftet är att få ombord Omega Funds som ny storägare”, säger vd Michael Oredsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063