23948sdkhjf

Visar effekt vid tandlossning

Biogaias probiotika har signifikant effekt vid tandlossningssjukdom, enligt en nyligen publicerad genomgång av tre studier.
I en nyligen publicerad genomgång av probiotika som tillägg vid behandling av tandlossningssjukdom bekräftades effekten av bakterien Lactobacillus reuteri Prodentis från Biogaia som den enda probiotikan som hade effekt för patienter med kronisk tandlossningssjukdom.

Enligt författarna motsvarar resultaten de som noterats med andra typer av tilläggsbehandlingar vid tandlossningssjukdom, som systemisk antibiotika.

Genomgången är den första för probiotika vid behandling av tandlossning. Endast fyra studier, alla med Lactobacillus reuteri Prodentis, uppfyllde inklusionskriterierna och tre studier ingick i analysen.

I studierna visade Lactobacillus reuteri Prodentis statistiskt signifikant ytterligare minskning av fickdjup på måttliga och djupa tandköttsfickor då den används i kombination med standardbehandling av kronisk tandlossningssjukdom. Men bara en tendens observerades när det gällde generell minskning av fickdjupet.

Läs mer på kemivarldenbiotech.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079