23948sdkhjf

Positivt från RLS

Visar starka resultat i ny studie på diabetesfotsår.
Det Göteborgsbaserade bioteknikbolaget RLS Global har publicerat resultaten från en klinisk studie med sin medicintekniska produkt Chlorasolv mot diabetesfotsår. I studien, som genomfördes vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, ingick 34 personer med en medelålder på 70 år. De hade i snitt haft diabetes i 20 år och svårläkta sår de senaste 18 månaderna.

Resultaten har publicerats i tidskriften Clinical Diabetes and Endocrinology . De visar att Chlorasolv ger en snabbare sårläkning än de behandlingar som används mot diabetesfotsår idag. Efter nio veckors behandling hade såren läkt helt på sju av de 17 patienter som behandlades med Chlorasolv. I kontrollgruppen, som bestod av lika många patienter, var motsvarande siffra en person.

- Studien visar på positiva resultat vid behandling av kroniska och infekterade diabetesfotsår, framförallt under den första delen av läkningsprocessen. Vi vet inte vilka mekanismer som ligger bakom detta ännu, men behandlingen rengör såren och möjliggör en snabbare läkningsprocess. Vi har i det första forskningsprojektet studerat patienter med diabetes, men det är sannolikt att denna behandling också ska kunna hjälpa patienter med andra typer av sår, säger Björn Eliasson, ansvarig professor, i ett pressmeddelande.

Chlorasolv gav en signifikant såryteminskning efter två veckor medan kontrollpreparaten krävde åtta veckor.

- Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med slutresultaten som visar att Chlorasolv, som bygger på kloraminer, är enkelt att använda, inte har några biverkningar och botar sår avsevärt snabbare. Chlorasolv kommer framöver definitivt att bli en självklar behandlingsmetod för svårläkta sår, säger Kenth Hanssen, vd på RLS Global, i ett pressmeddelande.

- Vi räknar med att Chlorasolv ska börja säljas under tredje kvartalet 2016. Ett första treårigt avtal för Chlorasolv är redan tecknat för marknaden i Australien. Vi utgår från att intresset är stort från en rad olika marknader runt om i världen.

Läs hela publikationen här .
Läs också:
Tar in 10 miljoner
Rubicon Life Science slutför emission, får ny vd och inleder klinisk studie på fotsår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079