23948sdkhjf

Genovis tankar kassan

Tar in 23 miljoner till sitt lanseringsarbete.
Det Lundabaserade labtechbolaget Genovis har beslutat om företrädesemission på drygt 23 miljoner kronor, förutsatt årsstämmans godkännande den 12 maj 2016.

För varje aktie i Genovis som innehas på avstämningsdagen den 19 maj 2016 erhålls en teckningsrätt, och två teckningsrätter berättigar till teckning av en aktie. Teckningskursen per aktie ska vara 1,25 kronor.

Vid full teckning kommer bolagets aktiekapital att öka med högst 4,6 miljoner kronor genom utgivandet av högst 18 431 387 aktier. Efter genomförd nyemission kommer aktiekapitalet att uppgå till högst 13 823 541 kronor och antalet aktier till högst 55.294.162. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genovis har påbörjat lanseringen av produkter riktade till kunder inom hela proteomics-marknaden, med initialt fokus på den nordamerikanska marknaden. Bolaget kommer därför att investera i fler säljare och förbättrad infrastruktur för logistik för att på bästa sätt kunna hantera den förväntade försäljningsökningen, heter det. Vidare kommer Genovis att påbörja arbetet med att etablera kontakter på prioriterade marknader i Asien.

Genovis utvecklar och säljer enzymer för utveckling och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel.

Läs också:
Ökar försäljningen
Direktförsäljning på utvalda marknader lönar sig för Genovis.

Lägger ner dotterbolaget
Geccodots läggs ner när moderbolaget Genovis lägger allt fokus på enzymmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062