23948sdkhjf

Enzymatica tappar chef

Johan Wennerholm lämnar bolaget, som nu letar efter en ny finanschef.
Enzymaticas finanschef Johan Wennerholm har valt att lämna sin roll som finanschef, CFO, på medtechbolaget för att istället gå vidare till en vd-tjänst på ett bolag utanför koncernen.

Johan Wennerholm har jobbat på Enzymatica sedan april år 2014. Han kommer närmast från en tjänst som vd på medtechbolaget Occlutech och har tidigare arbetat på olika ekonomi- och finanspositioner på Nextlink, Doro-korncernen och analysbolaget Cellavision. I grunden är Johan Wennerholm civilekonom.

Enzymatica har påbörjat rekryteringsprocessen av en ny finanschef. Fram till dess har Bengt Jöndell utsetts till tillförordnad CFO, en roll som han tillträder den 4 april. Bengt Jöndell kommer närmast från en tjänst som finanschef och administrativ chef på BTJ Group. Han har tidigare bland annat arbetat på Bonesupport, Inpac, Pharmacia and Upjohn Consumer Healthcare, Pharmacia Consumer Pharma och Kabi Pharmacia Nicorette.

De närmaste månaderna kommer Johan Wennerholm att finnas kvar på Enzymatica för en överlämning till Bengt Jöndell.

Enzymatica utvecklar medicintekniska produkter baserade på det köldanpassade enzymet penzym från djuphavstorsk. Fokus ligger i dag på infektioner i andningsvägarna och på munhälsa.

Läs också:
Grönt ljus för Zymetech-köp
Enzymatica köper det isländska bolaget och uppdaterar styrelsen.

Läs mer om Enzymatica.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081