23948sdkhjf

A1M färdigställer kandidat

Färdigställer och söker patent för en ny läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning.
Forskningsbolaget A1M Pharma utvecklar läkemedel och diagnostik för havandeskapsförgiftning, preeklampsi, samt en behandling mot akut njurskada. Verksamhetens fokus ligger på alfa-1-mikroglobulin, A1M, ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper.

Bolaget har tagit fram en rekombinant version av A1M men den har inte gått att patentera. Det har lett till utvecklingen av den nya läkemedelskandidaten, RMC-035. Det är en modifierad, mer stabil version av A1M, som ska vara lättare att producera i stor skala. Bolaget har nu ansökt om substanspatent för RMC-035 på viktiga geografiska marknader.

- Färdigställandet av vår nya läkemedelskandidat RMC-035 för behandling av havandeskapsförgiftning utgör en milstolpe för A1M Pharmas utveckling, och vi tar nu verkligen klivet från att vara ett forskningsbolag till ett läkemedelsbolag med sikte på kommande kliniska studier. Vi kan nu arbeta vidare med en mycket lovande läkemedelskandidat som utöver att den har A1M:s unika egenskaper är mycket väl lämpad för medicinsk användning och storskalig tillverkning, säger A1M Pharmas utvecklingschef Eddie Thordarson i ett pressmeddelande.

- Generellt sett värderas läkemedelskandidater med möjlighet till substanspatent betydligt högre än naturliga substanser, men samtidigt är ett naturligt ursprung intressant då det indikerar en hög sannolikhet att produkten tolereras av kroppen. Vår nya läkemedelskandidat visar att A1M Pharma kan kombinera det bästa av två världar, och det gör oss ännu mer attraktiva som samarbetspartner än tidigare, tillägger Martin Austin, Business Development Director på A1M Pharma.

Planen är nu att publicera en uppdaterad tidsplan för utvecklingen av RMC-035 till en behandling mot havandeskapsförgiftning. Bytet av läkemedelskandidat väntas inte försena utvecklingen. Tvärtom är förväntningen att den ska ge en större säkerhet i den kommande utvecklingen.

Läs också:
Stärker ledningen
Lundabaserade A1M Pharma skaffar ny affärsutvecklingschef.

A1M får nytt patent
Får sitt första patent inom mitokondriell medicin, i Nya Zeeland.

Läs mer om A1M Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078