23948sdkhjf

FDA ger sällsynt status till IBT-kandidat

FDA har gett stockholmsbaserade IBT sällsynt specialstatus för deras läkemedelskandidat mot dödlig tarmsjukdom.
Stockholmsbaserade Infant Bacterial Therapeutics , IBT, meddelar idag att amerikanska FDA har tilldelat bolaget Rare Pediatric Disease-status för deras kandidat IBP-9414 som är avsedd att förebygga nekrotiserande enterokolit, NEC, hos för tidigt födda barn.

Rare Pediatric Disease-status är relativt nytt och endast ett fåtal läkemedelskandidater har hittills tilldelats denna status som president Barack Obama 2012 lät utvidga den befintliga lagen om ovanliga sjukdomar med. Rare Pediatric Disease-status syftar till att uppmuntra utvecklingen av nya läkemedel och biologiska produkter som används förebyggande och för behandling av sällsynta barnsjukdomar. Att få denna status innebär att FDA kan fatta beslut om att ge läkemedelskandidaten snabbstatus, så kallad priority review voucher, för att snabba på vägen till marknaden.

- Det är endast ett fåtal läkemedelskandidater som hittills har fått statusen Rare Pediatric Disease av FDA. Att vår kandidat nu fått denna status visar hur viktigt vårt arbete är och förhoppningarna är goda att tiden tills produkten ska kunna nå marknaden kortas, säger Staffan Strömberg, vd på IBT.

Läkemedelskandidaten IBP-9414 , innehållande Lactobacillus reuteri, är avsedd att förebygga nekrotiserande enterokolit hos för tidigt födda barn -en ovanlig tarmsjukdom med dödlig utgång som kan drabba för tidigt födda barn.

IBT handlas på Nasdaq First North.

Läs även: Fritt fram för IBT
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078