23948sdkhjf

Elekta i dollartungt samarbetsavtal

Elekta och GenesisCare tecknar strategiskt samarbetsavtal till ett värde om mer än 100 miljoner USD.
Idag offentliggjorde Elekta bildandet av ett flerårigt strategiskt samarbete med GenesisCare, Australiens främsta leverantör av strålbehandling. Avtalet sträcker sig över åtta år och är värt över 100 miljoner USD.

Samarbetet omfattar förvärv av lösningar från hela Elektas produktutbud, inklusive strålkirurgisystemet Leksell Gamma Knife Icon. Produkter och lösningar förvärvas för GenesisCares behandlingscentrum i Australien och Storbritannien, samt för nya marknader.

GenesisCare har som mål att förbättra resultatet för cancerpatienter världen över. En harmonisering av arbetssätt och tillgång till en förbättrad teknologi för cancervård tillsammans med de mycket kompetenta vårdteamen är nyckeln till att nå målet.

- Vi är stolta över att samarbeta med GenesisCare och stödja deras spännande vision. I och med valet av Elekta får GenesisCare tillgång till marknadens mest avancerade lösningar för behandling av cancer, säger Tomas Puusepp, Elektas vd och koncernchef.

GenesisCare förväntas även beställa MR-linac – Elektas högfälts-MRI-styrda linjäraccelerator, 1,5 Tesla, när den nya teknologin finns tillgänglig på marknaden under 2017.

- Elekta är en naturlig samarbetspartner för GenesisCare. Vi vill att alla våra cancerpatienter snabbt ska få tillgång till vård av högsta kvalitet. Elekta hjälper oss att göra det möjligt genom sitt utbud av teknologilösningar, sin globala räckvidd och sitt engagemang för innovation, säger Dan Collins, GenesisCares VD.

Du kanske även är intresserad av: Elekta når inte förväntningarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.056