23948sdkhjf

Bästa pitchen vinner

En bra idé kan gå förlorad om den inte presenteras bra, därför anordnas nu en pitchtävling.
På måndag den 4 april inleds den internationella konferensen BIO-Europe Spring 2016 på Kistamässan med delegater från hela världen. Konferensen är en arena för partnermöten inom biotech där forskare, företagare, investerare och andra intressenter inom life science kan träffas för potentiella samarbeten.

- Det här är ett utmärkt tillfälle för oss på KI Innovations att visa upp vår portfölj med projekt inom läkemedelsutveckling, diagnostik, medicinteknik och digital hälsa, säger Lilian Wikström, vd KI Innovations.

Under konferensen anordnar KI Innovations tillsammans med Johnson & Johnson en pitchtävling, Startup Slam, där totalt 17 företag från olika delar av landet ska bedömas av en jury.

- Även de mest slående innovationer kan te sig ointressanta om inte de presenteras på ett engagerande sätt. Med den här tävlingen vill vi slå ett slag för den goda pitchen, säger Lilian Wikström, vd på KI Innovations.

I juryn sitter Anders Ekblom, styrelseledamot i vetenskapsrådet och styrelseordförande Karolinska universitetssjukhuset, Declan Jones, vice president Neuroscience Lead, Johnson & Johnson Innovation och Nina Rawal, affärsområdeschef life science på Industrifonden.

Gemensamt för de tävlande företagen är att de har funnits i högst fem år och att de inte har fått över tio miljoner dollar i samlat stöd. Tävlingen äger rum på tisdag med början kl 15:30.

Företagen som är med och tävlar om att pitcha bäst är:

AlzeCure

Alzinova AB

Apoglyx AB

Biotherapeutics

BTB Pharma AB

Emeriti Pharma AB

ExScale Biospecimen Solutions AB

Helleday Laboratory

iCellate Medical AB

ImmuneBiotech AB

LipUm AB

Medituner

NeoProteomics

Pila Pharma AB

QureTech Bio

Single Technologies

UTIgel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079