23948sdkhjf

Ny vd på Toleranzia

Charlotte Fribert tar över rodret på GU Ventures-bolaget.
Den 11 april tillträder Charlotte Fribert som ny vd på GU Ventures-bolaget Toleranzia. Hon tar över rollen efter nuvarande vd Björn Löwenadler, som återgår till tjänsten som Business Development Director för bolaget.

I grunden har Charlotte Fribert en läkarutbildning från Karolinska Institutet samt en PhD i immunologi och bioteknologi från Pierre och Marie Curie-universitetet på Sorbonne, Paris. Hon har arbetat som operativ chef, COO, på Toleranzia sedan våren 2015. I sin roll har hon haft ansvaret för att leda bolagets Eurostarsprojekt Tolerize MG, där fokus ligger på den neuromuskulära sjukdomen myastenia gravis.

Innan hon kom till Astrazeneca arbetade Fribert som projektledare inom läkemedelsutveckling på Astrazeneca i Göteborg. Hon har tidigare grundat och drivit

det Parisbaserade vaccinbolaget Epixis, som senare såldes till amerikanska VBI Vaccines.

Toleranzia utvecklar läkemedel för olika autoimmuna sjukdomar, alla i preklinisk fas. I maj tilldelades Toleranzia särläkemedelsstatus i både EU och USA för sin läkemedelskandidat riktad mot myastenia gravis.

- Toleranzia har en helt unik plattformsteknologi och dess affärsmöjligheter är stora, säger Charlotte Friberg i ett pressmeddelande. Vårt strategiska val att utveckla vår första läkemedelskandidat inom särläkemedelssjukdomen myastenia gravis gör oss väl positionerade att i egen regi genomföra kliniska studier inom en viktig sjukdom med ett stort medicinskt behov och samtidigt verifiera teknologin. Om vi lyckas väl med detta lägger vi också grunden för utveckling av nya läkemedel inom en rad andra autoimmuna sjukdomar med ett stort patientantal och där det fortfarande finns behov av nya, säkra och effektiva terapier.

Läs också:
GU Holding-bolag till Aktietorget
Forskningsbolagen Alzinova och Toleranzia förbereder sig inför steget ut på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062