23948sdkhjf

Släpper aptitretande rapport

Stockholm Business Region släpper rapport om onkologi för att locka investerare till Stockholm-Uppsalaregionen. – Rapporten ska vara en aptitretare, förklarar Ylva Hultman.


Stockholm Business Region Development är det officiella organet för investeringsfrämjande i Stockholm som är en av de mest kunskapsintensiva och innovativa regionerna i världen. Nu vill de slå ett extra slag för regionen som ledande inom onkologiforskning och släpper rapporten Oncology, world-leading research and business opportunities in the Stockholm-Uppsala Region.

- Vår uppgift på Stockholm Business Region Development är att locka hit utländska investeringar i form av riskkapital eller samarbeten med utländska bolag. Vi jobbar dels med vår hotlist som består av 40 bolag och nu har vi släppt rapporten om Stockholm-Uppsalaregionen som världsledande inom onkologi, förklarar Ylva Hultman, life science-ansvarig i organisationen.

Rapporten är en sammanfattning av onkologisk verksamhet i regionen inklusive Centers of Excellence, innovationer, aktuella forskningsprojekt, biobanker och affärsmöjligheter.

- Rapporten är inte menat som ett uppslagsverk utan en aptitretare för att investerare ska vilja titta vidare på den här regionen. Det finns en lång tradition av kompetens och världsledande forskning här och rapporten är ett sätt att presentera detta. Vi vill lyfta Stockholm-Uppsalaregionen in på radarn, inte under, för investerare. Rapporten ska vara en inkastare.

På ett övergripande sätt beskriver rapporten vad som gör Stockholm-Uppsala till en utmärkt plats för investerare att söka sig till: närheten till några av Europas främsta akademiska institutioner, flera pågående världsledande forskningsprojekt samt unika biobanker och databaser är några av skälen för investerare att söka sig hit enligt rapporten.

- Vi har valt ut och beskriver några områden där regionen har en komparativ fördel. I rapporten presenterar vi bland annat våra unika svenska patientregister, vi beskriver den mångåriga tradition vi har av nära samarbete i regionen mellan akademi, industri och profession – något som förstärks ytterligare med den nu framväxande Hagastaden, och vi belyser vilket framstående akademiskt kluster regionen är som inhyser inte mindre än fem av Europas allra bästa akademiska institutioner med Karolinska Institutet och Uppsala universitet i spetsen, säger Ylva Hultman som ansvarar för rapporten tillsammans med bland annat Åsa Andersson, medicinsk rådgivare.

Läs rapporten i sin helhet här.

Läs mer om Stockholm Business Regions Hotlist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064