23948sdkhjf

Nytt bolag i hubben

Bioteknikbolaget Cereno Scientific är det senaste företaget som tar plats i Astrazenecas Bio Venture Hub.
Cereno Scientific utvecklar en ny läkemedelskandidat som ska förebygga blodproppar hos personer med kardiovaskulära sjukdomar. I april kommer företaget att ta plats i Astrazenecas Bio Venture Hub utanför Göteborg, där bolag som Tataa Biocenter, Antaros Medical och Swecure redan finns.

- För oss i Cereno Scientific är Bioventurehubben en självklar plats för att lokalisera vår utvecklingsverksamhet och få tillgång till såväl relevant know-how som laboratoriefaciliteter, säger vd Sten R Sörensen, vd på Cereno Scientific.

År 2014 öppnades dörrarna upp till Astrazenecas Bio Venture Hub i Göteborg. Dit bjuds små företag in för att bedriva sin verksamhet i Astrazenecas lokaler och ta del av läkemedelsbolagets utrustning och kompetens. De får dessutom möjligheten att utnyttja bolagets bibliotek av substanser som inte ännu har utvecklats till läkemedel.

Läs också:
Två nya bolag i hubben
Tataa och Promimic tar plats i Astrazenecas Bio Venture Hub.


Viktigt göra hemläxan när data delas
Ebolautbrottet i Västafrika har fått flera företag världen över att ingå open innovation-samarbeten för att snabba på utvecklingen av behandlingar mot det dödliga viruset. Sådana samarbeten blir allt vanligare då de medför många möjligheter – men även många frågetecken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079